ua en ru

На Донбасі може поновитися інтенсивна фаза боїв, - генсек ОБСЄ

На Донбасі може поновитися інтенсивна фаза боїв, - генсек ОБСЄ Фото: у голови ОБСЄ Ламберта Заньєра не викликає довіри ситуація на Донбасі

Припинення вогню на Донбасі виглядає "не дуже добре"

Угода про припинення вогню на Донбасі виглядає "не дуже добре", а підтвердження узгодженого відведення важкої артилерії доведеться почекати принаймні до середи. Про це заявив заявив генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр, передає Reuters.

"Схоже, що активність триває. У мене немає останньої інформації, але це не виглядає занадто добре", - зазначив він.

Він також повідомив, що в різних районах зберігається "кінетична активність", в основному із застосуванням легкого озброєння.

"Та в деяких випадках застосовуються і вибухові речовини, а це значить, що вони також використовують міномети або інше важке озброєння, що є порушенням режиму припинення вогню", - додав Заньєр.

Він також зазначив, що ситуація залишається "заплутаною" і що існує ймовірність чергового поновлення інтенсивної фази боїв.

З його слів, український міністр закордонних справ Павло Клімкін підтвердив, що отримав вказівку надати ОБСЄ інформацію про виведення важких озброєнь, але вона з'явиться не раніше середи.

Нагадаємо, раніше генсек ОБСЄ заявив, що рішення Росії визнати деякі документи, які видаються установами сепаратистів на окупованій частині Донбасу, зашкодить можливостям закріпити перемир'я.