ua en ru

На Донбасі воює близько 50 тис. бойовиків, - АПУ

На Донбасі воює близько 50 тис. бойовиків, - АПУ Фото: Андрій Таранов

При цьому представник АПУ вважає, що Україна готова до всіх викликів

На Донбасі воює близько 50 тис. бойовиків, яких тренують фахівці з Російської Федерації. Про це Радіо Свобода повідомив заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Таранов.

"Згідно з інформацією, яку ми маємо, на контрольованих територіях, знаходиться майже 50-тисячний контингент, який зведені в армійські корпуси і тренується російськими фахівцями", - сказав генерал Таранов.

На питання, чи має Україна ресурси, щоб захищатися від такої армії, Таранов запевнив, що Збройні сили України і кількісно, і якісно, і технічно "відповідають всім викликам".

"ВСУ зараз відповідають всім викликам, які є. Всі чотири хвилі мобілізації, і п'ята, що триває зараз, забезпечують обороноздатність країни. Великий відсоток тих, хто пройшов рік війни, на добровільній основі, залишаються нести службу. Насамперед, це військовослужбовці 25-й і 95-й повітряно-десантних бригад. Це фахівці, які мають бойовий досвід", - запевнив Таранов.

Коментуючи можливість використання агресором літаків проти України, Андрій Таранов запевнив, що "до протиповітряної оборони країни готові".

"Українські артилеристи за рік збройного конфлікту вийшли на один з найвищих рівнів у світі. І я нікому не раджу випробовувати міць оборони України", - заявив Таранов.

Нагадаємо, раніше в штабі АТО повідомили, що на Донбасі воює понад 43 тис. бойовиків.