ua en ru

На Донбасі зниклими без вісти вважаються 498 осіб, - Геращенко

На Донбасі зниклими без вісти вважаються 498 осіб, - Геращенко Фото: перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко

Геращенко провела зустріч з віце-президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста

В зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі 498 осіб вважаються зниклими без вісти. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.


"Сьогодні зустрілася з віце-президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста Крістін Беерлі та іі колегами, і під час зустрічі обговорили питання активізаціі взаємодіі щодо пошуку зниклих без вісти. В списку зниклих без вісти, яким ми користуємося в роботі мінськоі групи, насьогодні 498 осіб, з них 347- цивільні, серед них є волонтери, медики. Інші - військові, добровольці, деякі з них зникли ще 2 роки тому, в т ч після Іловайськоі трагедіі", - написала вона.

Крім того, Геращенко заявила, що Україна підтримує створення спеціального механізму пошуку зниклих.

Сьогодні Міжнародний день зниклих безвісти осіб... Навіть у страшному сні ми не могли собі уявити, що проблема пошуку рі...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 30 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше Геращенко заявила, що проросійські бойовики на Донбасі підтвердили наявність у них 47 заручників, а також назвали їх місцезнаходження.