ua en ru

ОБСЄ повідомила про збільшення частоти порушень режиму тиші на Донбасі

ОБСЄ повідомила про збільшення частоти порушень режиму тиші на Донбасі Фото: СММ ОБСЄ на Донбасі

У Луганській області обстрілів стало менше

У неділю, 6 листопада, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про збільшення випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій області, передає ВВС.

Згідно з опублікованим звітом, у Луганській області обстрілів стало менше.

В період 3-4 листопада в Донецькій області спостерігачі ОБСЄ зафіксували 585 вибухів, в той час як за попередній звітний період їх було 430.

"Так, в ніч на 4 листопада протягом двох годин у підконтрольному ДНР місті Горлівка (39 км на північний схід від Донецька) спостерігачі чули 220 вибухів за 8-10 кілометрів на північний захід від місця свого розташування", - йдеться в документі.

Також спостерігачі розповіли, що чули вибухи на різній відстані, перебуваючи в Світлодарську, Донецьку, Широкіно, Ясинуватій, Петровському і Безіменному.

Серед іншого, спостерігачі ОБСЄ передають про розриви мінометних мін, черги з великокаліберних кулеметів, постріли трасуючими снарядами і "численні перехресні черги з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї".

"На основі доступних СММ даних повітряного спостереження, на відкритій місцевості було виявлено 303 відносно свіжих місця ударів невстановленими системами озброєння в районі підконтрольного уряду села Водяне, а також підконтрольних ДНР села Пікуза (колишнє Комінтернове) і села Саханка (20 км, 23 км і 24 км на північний схід від Маріуполя відповідно), які не спостерігалися там 15 жовтня ", - йдеться в звіті

У той же час, в Луганській області місія зафіксувала 13 вибухів невизначеного походження. За попередній звітний період було зафіксовано 36 вибухів.

Нагадаємо, бойовики обстріляли житловий квартал Мар'їнки, поранений житель.