ua en ru

На Донбасі за добу поранено одного українського військового, - штаб

На Донбасі за добу поранено одного українського військового, - штаб Фото: українські військові (turchynov.com)

Український боєць постраждав в ході бойового зіткнення

У зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) за минулу добу поранено одного українського військового. Про це йдеться в повідомленні прес-центру ООС у Facebook.

Повідомляється, що бойовики за добу 24 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ, у тому числі з забороненого мінськими угодами озброєння. Зокрема, вчора вдень з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Лебединське та Водяне. Опорний пункт ОС в районі Кримського також обстріляли ввечері з міномета 120-го калібру. Крім того, під вогонь протитанкового ракетного комплексу потрапила позиція неподалік Луганського.

"В ході бойового зіткнення один військовослужбовець Об'єднаних сил був поранений. За даними розвідки, одного бойовика російсько-окупаційних військ знищили і троє поранені", - відзначили в штабі.

З ранку супротивник двічі з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське і Чермалик.

На Донбасі за добу поранено одного українського військового, - штаб

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна зафіксувала 489 обстрілів з боку бойовиків ОРДЛО за час перемир'я.

Напередодні Україна в тристоронній контактній групі запропонувала кроки для відновлення мобільного зв'язку на Донбасі.