ua en ru

На Донбасі за добу загинув український військовий, ще 4 отримали поранення

На Донбасі за добу загинув український військовий, ще 4 отримали поранення Колаж РБК-Україна

Бойовики 39 разів обстріляли позиції ООС

У районі проведення операції об’єднаних сил (ООС) за добу, 24 серпня, внаслідок бойових дій загинув один військовослужбовець, ще четверо отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр ООС.

Бойовики 39 разів відкривали вогонь по позиціях військ ООС, у тому числі й із застосуванням забороненого важкого озброєння. Вони вели прицільний вогонь із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із мінометів калібру 82 і 120 мм, ствольної артилерії калібру 122 мм.

"Ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Світлодарськ, Південне, Авдіївка, Піски, Невельське, Красногорівка, Гранітне, Чермалик, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Водяне, Широкине", - повідомляють у ООС.

Крім цього, у районах населених пунктів Кримське, Південне, Красногорівка, Гранітне, Чермалик, Павлопіль, Лебединське окупанти здійснили 17 обстрілів позицій ООС із заборонених Мінськими угодами мінометів та ствольної артилерії.

Бойовики також здійснили неприцільний обстріл населеного пункту Врубівка (Луганська обл.) з артилерійських систем 152 калібру, внаслідок чого загинув 35-річний місцевий мешканець, було пошкоджено будівлі та інфраструктуру.

Упродовж поточної доби, 25 серпня, бойовики з мінометів та гранатометів обстріляли позиції ООС поблизу Південного. Втрат з початку доби немає.

"Вогневі провокації противника з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були зафіксовані поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки. Усього з початку доби відбулось чотири обстріли", - повідомляють у ООС.

За даними розвідки, трьох окупантів знищено, шестеро отримали поранення.

На Донбасі за добу загинув український військовий, ще 4 отримали поранення

Скріншот (facebook.com/pressjfo.news/)

Нагадаємо, офіцери української сторони СЦКК завершили фіксацію і документування обстрілу селища Врубівка бойовиками. Кількість загиблих внаслідок обстрілу зросла до двох.