ua en ru

На Донбасі за добу загинув один український військовий, трьох поранено

На Донбасі за добу загинув один український військовий, трьох поранено Колаж РБК-Україна

Бойовики 33 рази відкривали вогонь по позиціях ООС

Внаслідок бойових дій у районі проведення операції об’єднаних сил (ООС) на Донбасі 11 вересня четверо військовослужбовців було поранено, один з них від отриманих важких поранень помер. Про це йдеться у повідомленні прес-центру операції ООС у Facebook.

За даними штабу, бойовики за добу 33 рази відкривали вогонь по позиціях ООС, при цьому двічі застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Вони вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Так, протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Золоте, Катеринівка, Луганське, Новолуганське, Майорськ, Шуми, Кам'янка, Піски, Мар'їнка, Старогнатівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Широкине", - повідомляють у ООС.

За даними розвідки, минулої доби було знищено двох та поранено п'ятьох бойовиків.

Крім того, бойовики обстрілювали з мінометів калібру 82 мм позиції ООС поблизу населеного пункту Водяне, а з міномету 120-го калібру - біля Широкиного на Маріупольському напрямку. Також увечері в районі населеного пункту Кримське на Луганському напрямку декілька опорних пунктів були обстріляні з озброєння бойових машин піхоти.

Від початку поточної доби, 12 вересня, бойовики 5 разів обстріляли позиції ООС: два обстріли зафіксовано на Луганському напрямку поблизу Кримського, решта - на Маріупольському напрямку в районі населених пунктів Гнутове та Водяне. Втрат серед особового складу об'єднаних сил немає.

На Донбасі за добу загинув один український військовий, трьох поранено

Скріншот (facebook.com/pressjfo.news)

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, 11 вересня вночі бойовики обстріляли позиції ООС поблизу Широкиного з великокаліберних кулеметів, вкотре порушуючи умови "шкільного" перемир’я.