ua en ru

На Донбасі за добу загинув один український військовий, трьох поранено

На Донбасі за добу загинув один український військовий, трьох поранено Колаж РБК-Україна

Бойовики обстріляли житловий сектор населеного пункту Красногорівка

Внаслідок бойових дій у районі проведення операції об’єднаних сил (ООС) на Донбасі 5 вересня загинув один військовий, ще трьох поранено. Про це йдеться у повідомленні прес-центру операції ООС у Facebook.

За даними штабу, бойовики за добу 31 раз обстрілювали позиції ООС, без застосування важкого озброєння. Зокрема вони вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Так, протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Сизе, Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Золоте, Шуми, Новгородське, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине", - повідомляють у ООС.

Крім цього, бойовики обстріляли з великокаліберних кулеметів житловий сектор населеного пункту Красногорівка. Внаслідок цього виникла пожежа та був пошкоджений житловий будинок. Військовослужбовці та підрозділ ДСНС України, залучений до складу ООС, локалізували пожежу.

За даними розвідки, 5 вересня двох бойовиків російсько-окупаційних військ було знищено, ще п'ятьох поранено.

Від початку поточної доби, 6 вересня, противник чотири рази обстріляв позиції українських військ: на Донецькому напрямку - з гранатометів та стрілецької зброї в районі Мар'їнки, на Маріупольському напрямку - з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населених пунктів Чермалик та Водяне.

На Донбасі за добу загинув один український військовий, трьох поранено

Скріншот (facebook.com/pressjfo.news)

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, 5 вересня з 7:00 до 18:00 години російські окупаційні війська суттєво збільшили кількість обстрілів і 11 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого було поранено двох українських військових.