ua en ru

На Донбасі за добу загинув один український військовий, ще 6 постраждали

На Донбасі за добу загинув один український військовий, ще 6 постраждали Фото: ООС на Донбасі (facebook.com ato.news)

У Міноборони констатують загострення ситуації на Донбасі

В районі проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за минулу добу, 6 травня 2018 року, загинув один український військовослужбовець, ще 6 військових постраждали. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

"Протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано загострення ситуації з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ. Ворог активно застосовував міномети, танки, артилерію, гранатомети. Також велися обстріли цивільної інфраструктури. Внаслідок ворожих обстрілів протягом минулої доби троє наших захисників були поранені, ще один військовослужбовець об'єднаних сил отримав бойове травмування", - повідомив Гуцуляк.

Крім того, Гуцуляк зазначив, що за інформацією прес-центру ООС, 6 травня під час патрулювання району оборони група українських військових потрапила у засідку на горлівському напрямку.

"На маршруті патруля був встановлений невідомий вибуховий пристрій, внаслідок підриву БМП один наш військовослужбовець загинув, двох було поранено. На місце події прибула резервна група з найближчого опорного пункту обєднаних сил, по бойовикам диверсійно-розвідувальної групи було відкрито вогонь. Після короткого вогневого зіткнення резервна група наших захисників приступила до переслідування противника, під час якого трьох бойовиків було знищено. Підрозділи об'єднаних сил були приведені у повну бойову готовність", - повідомив Гуцуляк.

Загалом, протягом минулої доби, 6 травня, російсько-окупаційні війська здійснили 80 обстрілів підрозділів об'єднаних сил. Військові ООС понад 30 разів відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за минулу добу, 6 травня 2018 року, загинув один військовий і ще четверо отримали поранення.