ua en ru

На Донеччині СБУ затримала вантажівку, начинену зброєю

На Донеччині СБУ затримала вантажівку, начинену зброєю Фото: СБУ виявила вантажівку зі зброєю

Троє чоловіків намагалися переконати співробітників СБУ, що зброя належить військовій частині

У лісосмузі поблизу села Бахмутовка Луганській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прикордонниками затримали вантажівку, начинену зброєю і боєприпасами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"У лісосмузі поблизу населеного пункту Бахмутовка Новоайдарського району Луганської області співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками затримали вантажівку з номерами невстановленого зразка", - йдеться в повідомленні.

В кузові автомобіля правоохоронці виявили 43 тротилові шашки вагою майже 12 кілограмів, три протипіхотні міни, 143 гранати різних типів, близько 6 тис. патронів різного калібру, 26 боєприпасів для підствольного гранатомета, більше сотні запалів до гранат, а також снайперський приціл ПСО-1, підствольний гранатомет ГП-25, електродетонатор та димову шашку.

"Під час огляду автомобіля до місця події прибуло троє чоловіків, один з яких представився військовослужбовцям взводу матеріально-технічного забезпечення. Він повідомив, що вантажівка належить військовій частині і вантаж необхідно доставити до місця її дислокації", - розповіли в СБУ.

Співробітники спецслужби перевірили цю інформацію і встановили, що вона не відповідає дійсності.

Зброю та набої вилучено. Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, СБУ в зоні АТО виявила три схованки зі зброєю.