ua en ru

На Донбасі перебуває 40 тис. бойовиків і більше 4 тис. російських військових, - Гройсман

На Донбасі перебуває 40 тис. бойовиків і більше 4 тис. російських військових, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Все озброєння на Донбас поставляється з Росії та за кошти РФ

На окупованій частині Донецької та Луганської області перебуває до 40 тис. бойовиків і більше 4 тис. російських військових. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ході зустрічі з прем'єр-міністрами Латвії, Литви та Естонії, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні російські гібридні сили на Донбасі мають на озброєнні (це тільки за нашими даними, можливо, тут є в наявності і великі показники) 406 поставлених Росією танків, 848 БТРів, 208 реактивних систем залпового вогню, 732 артилерійські системи, у тому числі і самохідні, 413 засобів протиповітряної оборони", - заявив прем'єр.

За його словами, загальна кількість незаконних збройних формувань - до 40 тис. бойовиків без урахування регулярних військ Російської федерації, чисельність яких більше 4 тис. військових.

"Тобто все це мутримується за рахунок Росії. Все озброєння поставляється з Росії за кошти Росії", - резюмував Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прем'єр-міністра України, що позиції Збройних сил України в Донецькій і Луганській області були обстріляні бойовиками більше 250 разів в період з 1 по 5 квітня.