ua en ru

На Донеччині відкрили новий пункт пропуску "Майорск"

На Донеччині відкрили новий пункт пропуску "Майорск" Фото: на Донбасі відкрили КПВВ "Майорск"

КПВВ був перенесений ближче до лінії розмежування для посилення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажівок

Сьогодні, 21 жовтня, в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій області відкрили новий контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) "Майорск". Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

До цього на дорожньому коридорі Горлівка-Артемівськ функціонував КПВВ "Погоди".

Рішення про перенесення контрольного пункту "Погоди" ближче до лінії розмежування було прийнято для посилення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажівок.

"це Також дозволить зменшити можливість проникнення на підконтрольну територію злочинних елементів і ДРГ. Крім того, нове розташування КПВВ виведе з сірої зони такі населені пункти, як Зайцево, Майорск, Курдюмівка, Отрадовка, Миколаївка, Кодима, що зменшить соціальну напругу і виключить потреба в перетині КПВВ жителями цих населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

КПВВ "Майорск" був побудований за вдосконаленою технологією, яка дозволяє зменшити час очікування осіб, які прямують в обох напрямках.

"загалом пропускна здатність контрольного пункту становить близько 7-8 тисяч осіб і 2 тисяч транспортних засобів", - заявляють у Держприкордонслужбі.

На "Майорске" будуть працювати тільки ті прикордонники, які мають досвід роботи в пунктах пропуску.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики обстріляли дорожній коридор поруч з КПВВ "Майорск".