ua en ru

На Донбасі відкрили новий пункт пропуску

На Донбасі відкрили новий пункт пропуску Фото: на Донбасі відкрили новий пункт пропуску

Пропускний пункт відкрили поблизу Піщевика

Сьогодні, 25 грудня 2015 року, в Донецькій області почав функціонувати новий контрольний пункт в'їзду/виїзду "Піщевик", який знаходиться поблизу однойменного населеного пункту в Волноваському районі. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби (ДПС) України.

Новий контрольний пункт розташовується на напрямку "Маріуполь - Новоазовськ", на якому до цього функціонував КПВВ "Гнутове". На "Піщевику" прикордонники продовжуватимуть здійснювати контрольні та пропускні заходи, які направлені на стабілізацію ситуації щодо пропуску осіб та задля збільшення пропускних можливостей на лінії розмежування.

Контрольний пункт має пропускну спроможність до 4500 осіб та до 2500 транспортних засобів, що вдвічі більше ніж на "Гнутовому", який в середньому за добу перетинало 2500 осіб та 600 транспортних засобів. В обох напрямках руху функціонуватиме по дві смуги для оформлення автотранспорту та по 1 смузі для оформлення осіб у пішому порядку. Контрольно-перевірочні та пропускні заходи будуть здійснюватися з 7 до 17 години.

Нагадаємо, сьогодні на Донбасі понад 1600 автомобілів очікують у чергах на пунктах пропуску.

"Загалом сьогодні вранці в КПВВ "Погоди" на оформлення для перетину лінії розмежування на виїзд і в'їзд на неконтрольовану територію чекало 230 і 300 автомобілів відповідно. На "Мар'їнці" знаходилося 350 і 300 транспортних засобів, які знаходилися в напрямку виїзду до неконтрольованої території та в зворотному напрямку відповідно. Крім того на КПВВ "Новотроїцьке" на в'їзд перебувало 200 і 300 автомобілів на виїзд до неконтрольованої території", - йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.