ua en ru

На Донбасі організують підвезення води до Авдіївки в зв'язку з відключенням водопостачання

На Донбасі організують підвезення води до Авдіївки в зв'язку з відключенням водопостачання Фото: підвезення води (dsns.gov.ua)

З суботи планується подавати воду з резервуарів за графіком

У зв’язку із зупинкою роботи Донецької фільтрувальної станції (ДФС) на Донбасі організовують підвезення питної води. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"О 15:25 зупинено ДФС та подачу води до Авдіївки. Населення оповіщено про необхідність зробити запаси. З суботи планується подавати воду з резервуарів за графіком. Заплановано засідання комісії щодо залучення техніки для підвозу технічної та питної води", - зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, Донецька фільтрувальна станція остаточно зупинила роботу у середу, 18 квітня. Разом із нею припинено подачу води у шість населених пунктів Донецької області. Зокрема припинено подачу питної води в Авдіївку, частково Донецьк і Ясинувату, в селище Червоний Партизан, села Крута Балка і Верхньоторецьке.

Раніше, 17 квітня 2018 року, на Донбасі під обстріл потрапив автобус, який перевозив співробітників Донецької фільтрувальної станції. П'ятеро співробітників компанії поранені, один з них перебуває у важкому стані. Наразі поранені перебувають у лікарні міста Ясинувата.