ua en ru

На Донбасі від обстрілу загинула жінка, - ОБСЄ

На Донбасі від обстрілу загинула жінка, - ОБСЄ Фото: ОБСЄ на Донбасі (УНІАН)

При обстрілі на Донбасі загинула жінка, її син отримав поранення

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ на Донбасі заявила про жертви серед цивільних осіб. Про це повідомляється в звіті СММ, опублікованому на сайті ОБСЄ.

В Донецькому обласному бюро судово-медичної експертизи, розташованому на території лікарні ім. Калініна, спостерігачі ОБСЄ уточнили отриману від російських офіцерів із Загального центру з контролю і координації (ОЦКК) інформацію про те, що в морг доставили тіло жінки.

Медики повідомили СММ, що тіло жінки привезли до них з вул. Луговського, що в мікрорайоні "Трудовська" Петровського району в ніч із 4 на 5 червня. За їх словами, жінка загинула від численних проникаючих осколкових поранень.

Медперсонал повідомив, що загибла - 37-річна мати 9-річного хлопця, який отримав поранення в результаті того ж вибуху, від якого загинула мати.

Члени СММ відвідали Донецьку обласну дитячу лікарню, де дізналися від медпрацівників, що 4 червня, близько 22:00, з мікрорайону "Трудовська" Петровського району Донецька до них доставили 9-річного хлопця з осколковими пораненнями тулуба і черевної порожнини. Він вимагав термінового хірургічного втручання. Лікарі повідомили, що під час того інциденту загинула мати цього хлопця.

Нагадаємо, на Донбасі бойовики обстріляли з зенітної установки житлові будинки у населеному пункті Новолуганское (Бахмутський район Донецької області).