ua en ru

На Донбасі виявили "Гради" і 18 російських танків, - СЦКК

На Донбасі виявили "Гради" і 18 російських танків, - СЦКК Ілюстративне фото: "Град" (mil.gov.ua)

Військова техніка знаходиться поза районами відведення

На Донбасі міжнародні спостерігачі ОБСЄ виявили військову техніку Російської Федерації (РФ), зокрема системи залпового вогню "Град". Про це повідомила Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК), передає РБК-Україна із посиланням на прес-центр операції Об'єднаних сил.

За даними СЦКК, поза районами відведення та межами зберігання виявлені 4 системи "Град", 18 танків, 7 самохідних гаубиць, 21 гармата та 9 мінометів збройних формувань РФ. Інформацію зафіксовано у звіті Спеціальної моніторингової групи ОБСЄ від 8 жовтня.

"У Новоамвросіївському було зафіксовано чотири одиниці 122 мм РСЗВ БМ-21 "Град". В інших районах Донецької області - 10 одиниць танків Т-72, 8 одиниць танків Т-64, 2 одиниці 122 мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", 15 одиниць 100 мм протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра" та 9 одиниць 82 мм мінометів 2Б14 "Поднос" визначено, як відсутні у місцях постійного зберігання", - зазначили у прес-центрі.

Крім того, встановлено, що 6 одиниць причіпних 152 мм гаубиць 2А65 "Мста-Б" та 5 одиниць 122 мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" розміщені з порушенням умов відведення.

На Донбасі виявили "Гради" і 18 російських танків, - СЦКК

Нагадаємо, 4 жовтня президент України Петро Порошенко підписав закон про продовження особливого статусу Донбасу.