ua en ru

На Донбасі необхідні миротворці ООН, - МЗС Польщі

На Донбасі необхідні миротворці ООН, - МЗС Польщі Фото: Яцек Чапутович, Міністр закордонних справ Польщі (msz.gov.pl)

Ситуація в Україні дуже важлива для безпеки Польщі

Польща виступає за розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, тому що це важливо для її власної безпеки. Про це, виступаючи на брифінгу в Раді Безпеки ООН, заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, повідомляє PAP.

Зокрема, говорячи про Україну після завершення міністерських дебатів у Раді Безпеки ООН, Чапутович зазначив, що було б добре, якби ООН теж брала участь у вирішенні конфлікту на Сході України, направивши на цю ділянку миротворчі сили.

"З цього питання важко досягти угоди, але робота триває ... Польща є однією з найбільш активних країн в цій області, тому що ситуація в Україні дуже важлива для безпеки нашої країни, також через припливу біженців звідти", - сказав він.

Крім того, міністр зазначив, що його країна надає великого значення дотриманню принципу суверенітету і територіальної цілісності й не підтримує дії Росії за рамками принципів міжнародного права, таких як анексія Криму та підтримка сепаратистів на Донбасі.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, Польща спростила українцям доступ до свого ринку, що дозволяє їм легально працювати і заробляти гроші.