ua en ru

На Донбасі за тиждень зафіксовано 36 випадків застосування забороненої зброї, - МОУ

На Донбасі за тиждень зафіксовано 36 випадків застосування забороненої зброї, - МОУ Фото: сили АТО на Донбасі (dpsu.gov.ua)

У Міноборони розповіли про застосування забороненої зброї бойовиками на Донбасі

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулий тиждень зафіксовано 36 випадків застосування забороненої мінськими угодами зброї. Про це на брифінгу повідомив спікер міністерства оборони України Вілен Підгорний, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зареєстрували 36 випадків використання забороненої мінськими домовленостями зброї минулого тижня", - зазначив Подгорний.

Нагадаємо, раніше в Спільному центрі з контролю і координації заявили, що бойовики на Донбасі готують масове використання нової забороненої зброї.

Зокрема, українська сторона СЦКК отримала дані про початок використання бойовиками мобільних чотириствольних реактивних систем залпового вогню, розроблених в 2015 році, так званим "Республіканським центром науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт ДНР". За даними СЦКК, одне з таких озброєнь було використано бойовиками під час обстрілу сил АТО в районі Красногорівки 20 липня 2017 року.