ua en ru

Між ДНР і ЛНР назріває конфлікт після заяв про "Малоросію", - розвідка

Між ДНР і ЛНР назріває конфлікт після заяв про "Малоросію", - розвідка Фото: Ігор Плотницький (glava-lnr.su)

Ватажок ЛНР розпорядився зібрати компромат на Захарченка

На окупованому Донбасі між самопроголошеними "республіками" назріває конфлікт після заяв про створення так званої "Малоросії". Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook.

Повідомляється, що у зв'язку із зменшенням обсягів фінансування з боку Росії на окупованому Донбасі спостерігається подальше зростання протиріч між ватажками ДНР і ЛНР.

"У відповідь на одноосібне проголошення Олександром Захарченком так званої "Малоросії" Ігор Плотницький почав збір матеріалів про розкрадання російських фінансових надходжень керівництвом ДНР", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в ЛНР почали формувати доказову базу фактів корупції в ДНР для подальшої передачі російським кураторам.

"Основою доказової бази є факти розкрадання ресурсів так званої "Програми гуманітарної допомоги населенню", яка фінансується РФ. За зібраною ЛНР інформацією, більша частина коштів була викрадена представниками ДНР під виглядом виплат соціальної допомоги "особам-привидів", в тому числі ветеранам Другої світової війни, з використанням документів і бази даних українських соціальних служб, захоплених в 2014 році", - йдеться в повідомленні.

Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей станом на 26 липня В умовах зменшення об...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 26 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Молдова розкритикувала заяву ДНР про створення "Малоросії".