ua en ru

На Донбасі перебуває близько 6 тис. російських військових, - Генштаб

На Донбасі перебуває близько 6 тис. російських військових, - Генштаб Фото: Владислав Селезньов (youtube.com/Військове телебачення України)

Російські кадрові військові, в тому числі і керівний склад, не припиняють прибувати на окуповані території

На окупованих бойовиками територіях Донбасу нині перебуває близько 6 тисяч російських військовослужбовців. Про це повідомив спікер Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов у інтерв’ю "Радіо Свобода".

"До 6 тисяч російських військовослужбовців перебуває на тимчасово окупованій території Донбасу і до 40 тисяч російсько-терористичних бойовиків, а також місцевих маргіналів, які виконують завдання у складі першого та другого армійських корпусів, які функціонально підпорядковуються Збройним силам Російської Федерації", - розповів він.

Зі слів Селезньова фактично ці групи "виконують роль окупаційних військ на території України".

Спікер Генштабу також зазначив, що російські кадрові військові, в тому числі і керівний склад, не припиняють прибувати на окуповані території Східної України.

"Є безпосередні військові керівники, які на рівні від командира роти і вище, виконують завдання за принципом "відрядження" на певний час", – розповів Селезньов.

Нагадаємо, спікер Генштабу повідомив, що Слідчим комітетом Російської Федерації порушено 30 кримінальних справ стосовно учасників АТО на Донбасі.