ua en ru

У РФ порушили понад 30 кримінальних справ стосовно учасників АТО, - Генштаб

У РФ порушили понад 30 кримінальних справ стосовно учасників АТО, - Генштаб Фото: Владислав Селезньов (вікіпедія)

Будь-який з українських військовослужбовців може потрапити в число фігурантів

Слідчим комітетом Російської Федерації порушено 30 кримінальних справ стосовно учасників АТО на Донбасі. Про це повідомив начальник прес-служби Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми отримуємо інформацію з відкритих джерел щодо рішень, які приймає слідчий комітет Російської Федерації про порушення кримінальних справ у відношенні учасників АТО на сході нашої країни", - повідомив начальник прес-служби ВСУ.

За словами Селезньова, порушено 30 кримінальних справ щодо українських військових. Він зазначив, що ряд справ порушено безособово. Будь-який з українських військовослужбовців може потрапити в число фігурантів.

"До складу цих кримінальних справ або щодо посадових осіб різного рівня, починаючи від головнокомандувача ЗСУ генерала армії Віктора Муженка, завершуючи командирами частин і підрозділів, які виконували або виконують зараз завдання в районах проведення АТО. Є ряд кримінальних справ, які порушені безособово. Тобто фактично будь-який з українських військовослужбовців, які виконували завдання на сході нашої країни, може потрапити в число фігурантів цих кримінальних справ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку антитерористичної операції на Донеччині загинули 467 українських десантників.