ua en ru

На Донбасі з початку війни від підриву на мінах загинули 42 дитини, - Міноборони

На Донбасі з початку війни від підриву на мінах загинули 42 дитини, - Міноборони Фото: з початку війни на мінах загинули 42 дитини

Поранення отримали 109 дітей

На Донбасі з початку війни загинули 42 дитини, ще 109 дітей отримали поранення. Про це повідомляє начальник координаційної групи з протимінної діяльності штабу АТО полковник Сергій Зубаревський, передає прес-центр штабу АТО.

Повідомляється, що протягом чотирьох місяців цього року через необережне поводження з боєприпасами загинули шість осіб, троє були травмовані.

"За час проведення АТО групами розмінування інженерних підрозділів Збройних Сил України виявлено, вилучено та знешкоджено майже 150 тис. вибухонебезпечних предметів, очищено 3 тис. га територій", - розповів полковник Зубаревський.

За словами Зубаревського, у цьому році планується очистити понад 1000 га від вибухонебезпечних предметів.

"Разом з тим, вже в цьому році від вибухонебезпечних предметів ми плануємо очистити ще 94 ділянки, які знаходяться у 20 кілометрах від лінії розмежування. Це понад 1000 гектарів", - підкреслив начальник координаційної групи з протимінної діяльності штабу АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розмінування територій Донбасу після завершення бойових дій може зайняти до 15 років.