ua en ru

На Донеччині з початку року загинули 59 мирних жителів, - ОБСЄ

На Донеччині з початку року загинули 59 мирних жителів, - ОБСЄ Фото: співробітник ОБСЄ (facebook.com/oscesmm)

Кількість постраждалих серед цивільного населення в Донбасі становить 330 осіб

З початку 2017 року загальна кількість постраждалих серед цивільного населення в Донбасі становить 330 осіб, з яких 59 - зі смертельним наслідком. Про це повідомляється у звіті Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), опублікованому 28 липня.

"Загальна кількість підтверджених Місією жертв серед мирного населення за 2017 рік збільшилося до 330 чоловік, 59 з яких - зі смертельними наслідками", - йдеться в повідомленні.

Крім того, згідно з інформацією, за період з 10 по 16 липня зафіксовано 481 застосування озброєння, яке повинно бути відведено.

Також в ОБСЄ констатують, що ситуація на сході України залишалася напруженою, спостерігачі Місії констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню протягом двох останніх тижнів.

"В основному випадки насильства зосереджені навколо п'яти районів: трикутника Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт; району південніше Маріуполя; на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська; на західній, південно-західній і північній околицях Горлівки і в районі Попасній-Первомайська", -йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії СММ ОБСЄ на російських прикордонних пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" в Ростовській області зафіксували, як українсько-російський кордон перетинали похоронні фургони, які прямували на Донбас.