ua en ru

На Донбасі з початку року загинули 120 військових, - Климпуш-Цинцадзе

На Донбасі з початку року загинули 120 військових, - Климпуш-Цинцадзе Фото: українські військові (facebook.com/ato news)

За цей же період у зоні АТО загинули 47 цивільних

З початку 2017 року в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загинули 120 українських військових, ще майже 900 отримали поранення. Про це сьогодні на семінарі Роуз-Рота заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, з початку тільки 2017 року ми маємо 120 загиблих воїнів, ми маємо майже 900 поранених воїнів, ми маємо 47 загиблих цивільних і ми маємо більше 100 поранених цивільних", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Вона також додала, що в 2017 році угоди про припинення вогню були досягнуті 4 рази. Крім того, вона підкреслила, що Україна просить країни-члени НАТО продовжити навчання військовослужбовців ЗСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за час АТО на Донбасі загинули 23 співробітника СБУ, а всього з початку конфлікту загинули майже 3 тисячі військових.