ua en ru

На Донбасі з початку 2014 року знайшли живими 3,6 тисяч зниклих безвісти, - Нацполіція

На Донбасі з початку 2014 року знайшли живими 3,6 тисяч зниклих безвісти, - Нацполіція Фото: Сергій Князєв (Віталій Носач, РБК-Україна)

На сьогодні з полону звільнено 2,8 тисяч осіб

З 2014 року на сході України були знайдені живими 3,6 тис. громадян, які вважалися зниклими безвісти. Про це повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв в листі до керівниці парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольги Богомолець, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 2014 року у Головних управліннях Національної поліції діють робочі групи по прийому звернень про безвісне зникнення і викрадення осіб в зоні проведення АТО і ООС. Так, станом на 5 серпня 2018 року слідчими органами Національної поліції розпочато кримінальні провадження за фактами безвісного зникнення понад 6,2 тисяч осіб (і цивільних і військових, - ред.), а також за фактами незаконного позбавлення волі і захоплення в заручники понад 3,8 тисяч осіб", - повідомив Князєв.

Він також зазначив, що незаконно позбавленими волі залишаються 999 громадян України.

"На сьогодні з полону звільнено 2,8 тисяч осіб, які були незаконно позбавлені волі. Крім того, живими розшукано 3,6 тисяч безвісти зниклих. Втім, не розшуканими залишаються 2 тис. безвісти зниклих і 999 незаконно позбавлених волі (українських заручників, - ред.)", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на вересень 2018 року зниклими без вісті числяться 85 військовослужбовців.