ua en ru

На Донбасі з моменту початку російської агресії загинули понад 2,6 тис. українських військових

На Донбасі з моменту початку російської агресії загинули понад 2,6 тис. українських військових Фото: АТО на Донбасі

Російські війська на Донбасі безперешкодно продовжують здійснювати ротацію, тренування та постачання через неконтрольовані ділянки державного кордону

На Донбасі з моменту початку російської агресії загинули понад 2,6 тис. українських військових. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

"З моменту початку агресії загинуло понад 2600 українських військовослужбовців та понад 9000 було поранено", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Росія та контрольовані нею бойовики продовжують військові провокації, у тому числі із застосуванням зброї, яка мала б бути відведена під контролем та моніторингом ОБСЄ - реактивні системи залпового вогню, самохідна артилерія, міномети калібром 82 та 120 міліметрів. Російські війська на Донбасі безперешкодно продовжують здійснювати ротацію, тренування та постачання через неконтрольовані ділянки державного кордону.

"Досі СММ ОБСЄ не має повного, безпечного та безперешкодного доступу до всіх територій, контрольованих Росією та проросійськими терористами. Жодних позитивних змін не відбулося і у питанні доступу місії ОБСЄ до кордону та встановлення безпекової зони, як це передбачено Мінськими домовленостями, для припинення та запобігання постачань зброї та військ до України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Росія та її маріонетки постійно перешкоджають звільненню понад 130 українських заручників, утримуючи їх в нелюдських умовах, піддаючи тортурам та погрожуючи їм смертною карою у відповідності до карного кодексу СРСР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку року бойовики обстріляли сили АТО понад 2,5 тис. разів.