ua en ru

На Донбасі дві жінки підірвалися на вибуховому пристрої, - ОБСЄ

На Донбасі дві жінки підірвалися на вибуховому пристрої, - ОБСЄ Фото: ОБСЄ (flickr.com/osce)

Жінка зачепила вибуховий пристрій в лісосмузі

Спеціальна моніторингова комісія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявила, що в Донецькій області дві жінки підірвалися на вибуховому пристрої. Про це повідомляє прес-служба ПММ у звіті спостерігачів ОБСЄ.

"Дві жінки 60 років і 56 років з Донецька "були поранені в результаті спрацьовування вибухового пристрою поблизу блокпосту Збройних сил України на північ від підконтрольного уряду с. Березове (31 км на північний захід від Донецька)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, за словами медперсоналу, жінки їхали у підконтрольні уряду райони на автобусі і зайшли в лісосмугу поблизу блокпосту, де 56-річна жінка зачепила вибуховий пристрій, від вибуху якого вона отримала осколкові поранення ніг, тулуба, рук і голови.

Наголошується, що друга жінка в той час знаходилася на відстані близько 20 м від місця вибуху і отримала осколкові поранення лівої гомілки.

Так, медпрацівники повідомили, що військовослужбовці надали жінкам першу медичну допомогу на місці події, а потім карета швидкої допомоги доставила у лікарню. Стан обох жінок задовільний.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація буде блокувати рішення про розгортання миротворчої місіїі Організації об'єднаних націй на Донбасі.