ua en ru

На Донбасі четверо українських військових дістали поранення внаслідок обстрілів

На Донбасі четверо українських військових дістали поранення внаслідок обстрілів Ілюстративне фото (flickr.com/ministryofdefenceua)

Бойовики відкривали вогонь 34 рази

На Донбасі у районі проведення Операції об'єднаних сил (ООС) упродовж минулої доби, 28 вересня 2018, четверо українських військових дістали поранення. Про це повідомляє прес-центр ООС у Facebook.

Зазначається, що бойовики 34 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому противником 6 разів було застосовано озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

"Противник вів прицільний вогонь із ствольної артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - повідомили у прес-центрі.

Бойовики вели обстріли в районі населених пунктів Сизе, Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Золоте, Золоте-4, Катеринівка, Троїцьке, Новолуганське, Авдіївка, Мар'їнка, Новотроїцьке, Павлопіль, Гнутове та Лебединське.

"По позиціях наших військ у районі Гнутового на Приазов'ї окупанти надвечір нанесли артилерійський удар. Також двічі протягом дня ці опорні пункти, та один раз - поблизу Новолуганського на Світлодарському напрямку ворог обстрілював із мінометів 120-го калібру", - додали в штабі.

У районі Новолуганського та Гнутового українські позиції обстріляли з мінометів 82-го калібру, біля Станиці Луганської, Кримського - з озброєння БМП, також біля Кримського і двічі - Гнутового - із зенітних установок ЗУ-23-2.

"В ході бойових дій четверо військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. За даними розвідки, протягом доби двох окупантів знищено та 7 поранено", - додали в ООС.

Від початку суботи, 28 вересня, бойовики двічі обстріляли позиції ООС з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населених пунктів Новозванівка та Луганське. Втрат серед наших захисників немає.

На Донбасі четверо українських військових дістали поранення внаслідок обстрілів

Нагадаємо, у зоні проведення ООС на Донбасі за день, 28 вересня 2018 року, поранено двох українських військових. Раніше РБК-Україна повідомляло, що що РФ озброює бойовиків зброєю, захопленою у військових у Криму.