ua en ru

РФ озброює бойовиків зброєю, захопленою у військових у Криму, - Князєв

РФ озброює бойовиків зброєю, захопленою у військових у Криму, - Князєв Фото: вилучена зброя (npu.gov.ua)

Поліція встановила понад 60 фактів вилучення у бойовиків зброї з Криму

Росія озброює бойовиків на Донбасі зброєю, захопленою в українських військових частинах під час анексії Криму. Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, передає прес-служба поліції.

Князєв заявив про вилучення на території Донецької та Луганської областей 51 автомата, 15 пістолетів, двох гранатометів та одного карабіна

РФ озброює бойовиків зброєю, захопленою у військових у Криму, - КнязєвФото: вилучені зброя

"Поліція встановила понад 60 фактів вилучення у бойовиків зброї з території окупованого півострова Крим. На момент анексії ця зброя знаходилася у військових частинах ЗСУ на території Севастополя, Феодосії, Сімферополя. Вказані факти свідчать, що саме Російська Федерація озброює сепаратистів на сході нашої країни, які щоденно убивають мирних громадян та українських військових", - заявив глава Нацполіції Сергій Князєв.

За цим фактом слідчі Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та міста Севастополі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліція розпочала кримінальне провадження відносно Російської Федерації за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України.

"Після 2014 року, коли російська окупаційна влада захопила Крим, вогнепальна зброя з понад десяти військових частин, яка до 2014 року належала Збройним Силам України, а потім була захоплена під час анексії - використовувалася на території проведення антитерористичної операції", - додав Князєв.

Нагадаємо, що у Дніпрі в гаражі виявили протитанкову керовану ракету.