ua en ru

На Донбасі бойовики вісім разів порушили режим "тиші", поранений один військовий

На Донбасі бойовики вісім разів порушили режим "тиші", поранений один військовий Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

На Донбасі працював снайпер

Сьогодні, 29 квітня, на Донбасі, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню, в результаті чого один військовослужбовець отримав поранення. Про це повідомляє прес-центр ООС у Facebook.

Як повідомляється, бойовики застосували заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, зенітну установку, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

"Рішучими діями і ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об'єднані сили припинили ворожі обстріли. Окупанти отримали адекватну відповідь від українських воїнів", - йдеться в повідомленні.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" противник здійснив обстріл українських позицій неподалік Верхньоторецького, неподалік Гнутово, а також Павлополя і Мар'їнки.

Зі снайперського озброєння ворог обстріляв українських захисників у районі Новомихайлівки.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці використовували дев'ять хв 82-го калібру під час обстрілу позицій Об'єднаних сил поблизу Новотошківського і Оріхове, а також неподалік Новозванівки.

"Внаслідок обстрілу ворожих один український захисник отримав бойове поранення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 28 квітня бойовики 17 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил. Зокрема, обстріли здійснювалися з заборонених артилерійських систем різного калібру 152 мм та 122 мм, мінометів 120 мм і 82 мм.

Крім того, в результаті обстрілу в Луганській області загинув один український військовий. Він отримав смертельне осколкове поранення.