ua en ru

На Донбасі бойовики за добу 35 раз обстріляли позиції українських військових, - штаб

На Донбасі бойовики за добу 35 раз обстріляли позиції українських військових, - штаб Фото: українські військові (facebook.com/ato news) 

Втрат серед українських військових немає

В зоні антитерористичної операції (АТО) в Донецькій і Луганській областях бойовиків незаконних збройних формувань за минулу добу здійснили 35 обстрілу позицій українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Минула доба в районі проведення АТО не була спокійною. Незаконні збройні формування продовжили обстріли позицій сил АТО. У більшості випадків ворог застосовував тільки стрілецьку зброю, а всі збройні провокації були не довготривалі... Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 35 разів застосовували зброю. Втрат серед наших військових немає", - йдеться в повідомленні.

Найбільше число обстрілу зафіксовано ввечері і вночі була на Приморському напрямку. Тут бойовики 6 разів обстрілювали з великокаліберних кулеметів українські позиції на підступах до Водяного, також були вогневі провокації в районах Широкіного та Павлополя.

На Донецькому напрямку в кінці доби бойовики двічі стріляли з гранатометів по Авдіївській промзоні. Крім того, бойовики кілька разів обстрілювали з стрілецької зброї українські опорні пункти неподалік Зайцевого й два рази українські військові відкривали у відповідь вогонь.

На Луганському напрямку за добу зафіксовано лише один обстріл. Протягом декількох хвилин бойовики вели вогонь із стрілецької зброї в районі Станиці Луганської.

Нагадаємо, ОБСЄ з початку року зафіксувала в зоні АТО майже 300 тис. порушень режиму тиші.