ua en ru

ОБСЄ з початку року зафіксувала в зоні АТО майже 300 тис. порушень режиму тиші

ОБСЄ з початку року зафіксувала в зоні АТО майже 300 тис. порушень режиму тиші Фото: Олександр Хуг (facebook.com/oscesmm)

Минулого тижня кількість порушень режиму тиші зросла на 15%

З початку року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала майже 300 тисяч випадків порушень режиму тиші в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це заявив перший заступник СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу у п'ятницю, 18 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загальна кількість порушень режиму тиші, зафіксована фахівцями СММ ОБСЄ - 293 816 випадків", - сказав Хуг.

Крім того, Хуг зазначив, що минулого тижня кількість порушень режиму тиші зросла на 15%.

"Ми зафіксували 7 272 випадки порушення режиму припинення вогню", - сказав Хуг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі від вибухів мін і боєприпасів з початку року постраждали 89 мирних жителів.

"У цьому році СММ ОБСЄ підтвердила 89 жертв серед цивільного населення - 27 осіб загинули, ще 62 отримали поранення від мін і боєприпасів", - повідомляла прес-служба місії ОБСЄ.

Також, всі цивільні особи, які проживають у районах уздовж лінії зіткнення, стикаються з обмеженнями свободи пересування і піддаються небезпеки.

"Мирні жителі регулярно висловлюють стурбованість цим питанням, повідомляючи СММ про те, що наявність мін і боєприпасів ставить під загрозу їх життя і життя їхніх дітей, унеможливлює вільне пересування і погіршує умови життя", - повідомляли спостерігачі.