ua en ru

На Донбасі бойовики продовжують обстрілювати сили АТО із забороненого озброєння

На Донбасі бойовики продовжують обстрілювати сили АТО із забороненого озброєння Фото: АТО (mil.gov.ua)

Бойовики здійснили 20 обстрілів позицій Збройних сил України

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) станом на 18:00 у п'ятницю, 20 квітня, бойовики від початку доби здійснили 20 обстрілів сил АТО, застосувавши заборонене мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок обстрілів загинув один український військовослужбовець, передає прес-центру штабу АТО.

"Від початку доби російсько-окупаційні війська здійснили 20 обстрілів позицій Збройних сил України. Агресор продовжує грубо порушувати мінські угоди застосовуючи заборонену зброю. Зокрема на Донецькому напрямку із реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" бойовики обстріляли наші позиції неподалік Лебединського випустивши по українських укріпленнях 40 реактивних снарядів. Також поблизу Лебединського ворог застосував 82 мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю", - йдеться у повідомлені.

Крім цього зазначається, що із 122 мм артилерії та 120 мм мінометів бойовики відкривали вогонь у бік позицій ЗСУ у Широкиному та Водяному. Також міномети калібру 120 мм агресор застосував поблизу Новотроїцького, гранатомети та стрілецьку зброю - в районі Шахти "Бутівка", Водяного, Пісків та Опитного, а також стрілецьку зброю - по оборонцях Авдіївки та Новотроїцького.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 20 квітня 2018...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 20 квітня 2018 р.

"На Луганському напрямку із забороненої 122 мм артилерії вогонь вівся по наших опорних пунктах в районі Попасної, з озброєння БМП - під Кримським, а стрілецької зброї - поблизу Новолуганського", - додали в штабі.

Внаслідок обстрілів один український військовий загинув, ще один дістав поранення. Постраждалого військовослужбовця доправлено до лікувального закладу та надано необхідну медичну допомогу.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, проросійські бойовики обстріляли позиції сил АТО на Донецькому напрямку з реактивних систем залпового вогню "Град".