ua en ru

На Донбасі бойовики блокують доступ представникам ОБСЄ до місць зберігання важкого озброєння

На Донбасі бойовики блокують доступ представникам ОБСЄ до місць зберігання важкого озброєння Фото: ОБСЄ на Донбасі (УНІАН)

Найчастіше на місці нікого з представників ДНР не виявляється

Незважаючи на мінські домовленості представники місії ОБСЄ не можуть потрапити в місця постійного зберігання важкого озброєння бойовиків "ДНР" на Донбасі. Про це йдеться у звіті місії, оприлюдненому на сайті організації.

В ОБСЄ відзначають кілька випадків, коли патруль місії не зміг отримати доступ до місця постійного зберігання озброєння "ДНР" і до місця розміщення відведеного важкого озброєння "ДНР", оскільки на місці нікого з представників ОРДО не було.

Також один із збройних беовиков ДНР відмовив місії ОБСЄ в доступі на територію комплексу, де зберігається озброєння, в 3 км на захід від підконтрольного "ДНР" с. Мануйлівка.

"В Петровському озброєний член "ДНР" заявив, що патрулю місії не дозволено запускати свій БПЛА, незважаючи на те, що СЦКК був проінформований про запланований політ. Поки спостерігачі чекали роз'яснення, вони почули як з рації члена "ДНР" прозвучало повідомлення: "Скажи кулеметнику, нехай займе позицію, на всяк випадок", - повідомили в ОБСЄ.

Про усі випадки недопуску до місць зберігання озброєння місія поінформувала СЦКК.

Нагадаємо, в ОБСЄ розповіли про ситуацію з аварійним мостом в смт. Станиця Луганська Луганської області.