ua en ru

На Донбас прибув черговий "гумконвой" РФ, в складі якого авто більше заявлених, - Слободян

На Донбас прибув черговий "гумконвой" РФ, в складі якого авто більше заявлених, - Слободян Фото: "гумконвой" РФ

Особливістю 56-го "гумконвою" Слободян назвав невідповідність зазначеного у ноті МЗС РФ характеру вантажу

На окупований Донбас сьогодні, 22 вересня 2016 року, прибув черговий російський "гумконвой", кількість авто в колоні перевищує заявлену. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Согодні вранці РФ в черговий раз в односторонньому порядку здійснила пропуск на територію України 56-го т.з. "гуманітарного конвою". З 06:25 до 07:20 через пункти пропуску "Донецьк" (РФ) та "Матвєєв Курган" (РФ) на в’їзд в Україну прослідувало дві колони "гумконвою" у складі 69 автомобілів", - повідомив він.

Він також додав, що українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження проїзду "гумконвою" без виконання контрольних функцій.

"В ході візуального спостереження було встановлено, що більшість автомобілів заповнена, нібито, продуктами харчування та медикаментами. В той же час особливістю 56-го т.з. "гумконвою" можна вважати невідповідність зазначеного у ноті МЗС РФ характеру вантажу, оскільки, окрім заявлених товарів, в’їхали вантажівки з книгами (1 а/м), меблями (1 а/м) та сантехнікою (1 а/м), а також кількості транспортних засобів (заявлено - 60, в’їхало - 69)", - повідомив Слободян.

Як зазначається, у пункті пропуску "Донецьк" (РФ) під час слідування т.з. "гумконвою" були присутні журналісти телеканалу "Россия 24".

Про черговий т.з. "гумконвой" з РФ. Согодні вранці РФ в черговий раз в односторонньому порядку здійснила пропуск на тер...

Опубліковано Oleh Slobodyan 21 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації стихійних лих відправило на Донбас черговий так званий "гумконвой".