ua en ru

Донбас за останні дні залишили 265 місцевих жителів

Територію Донецької та Луганської областей за останні дні залишили 265 місцевих жителів. Про це в ході брифінгу заявила глава прес-служби ДержНС Наталія Бистра, передає кореспондент РБК-Україна.

"За два останні дні в Донецькій області залишила свої будинки 251 особа - це жителі регіону, серед яких 2 дітей шкільного віку та 2 літні людини, які не можуть самостійно пересуватися", - уточнила Бистра.

Також, за її словами, велику допомогу з вивезення людей з територій, окупованих терористами, надають громадські організації, благодійні фонди та волонтери.

"Так, днями в Луганській області гуманітарною місією допомоги мирному населенню із зони військового конфлікту "Пролісок" вдалося вивезти 14 осіб з міста Луганськ... 18 березня була ще одна спроба вивезти на автобусі 45 осіб з Луганська на територію, яку контролює уряд України, але на блокпосту вони були затримані військовими так званої "ЛНР" і повернуті до міста Луганськ. В автобусі були в основному жінки, літні люди, особи з обмеженими можливостями, а також діти з батьками", - розповіла Бистра.

Раніше повідомлялося, що з районів проведення антитерористичної операції з Донбасу і тимчасово окупованого Криму переселено більше 788 тис. людей.

Нагадаємо, за час проведення АТО на Донбасі цю зону покинули більше 300 тис. сімей.