ua en ru

На Донбас передали гуманітарну допомогу зі Швейцарії

На Донбас передали гуманітарну допомогу зі Швейцарії Фото: гуманітарна допомога з Швейцарії (mtot.gov.ua)

Швейцарія відправила гуманітарну допомогу на загальну суму 150 тисяч доларів

На Донбас відділ гуманітарної допомоги Швейцарського агентства розвитку та співпраці доставив черговий гуманітарний вантаж на загальну суму 150 тис. доларів. Про це повідомляє пресс-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Повідомляється, що доставлений повний комплект медичного обладнання та необхідних реагентів в Луганський протитуберкульозний диспансер.

"Спалах захворювань на туберкульоз і ризик розповсюдження хвороби серед населення, яке проживає на підконтрольних так і непідконтрольних уряду України територіях досі залишається проблемою. Неналежне обладнання лабораторій не дозволяють забезпечити якісне дослідження аналізів і швидку діагностику, що в свою чергу дозволяє хворобі прогресувати", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається у відомстві, уряд Швейцарії протягом 2016-2017 року направило 720 тонн гуманітарного вантажу загальною вартістю 1,45 млн доларів, і 1635 тонн хімічних реагентів для очищення води, медичне обладнання, лабораторію для раннього виявлення збудників туберкульозу і апарат для визначення вірусу грипу А і вірусу грипу В.

Нагадаємо, 10 жовтня на Донбас надійшла чергова гуманітарна допомога зі Словаччини.