ua en ru

Будинок Piaget випустив найтонші в світі механічний годинник вартістю 36,5 євро

В середині грудня стало відомо, що найтонші в світі механічні годинники тепер називаються Piaget Altiplano 38 mm 900P. Їх корпус має висоту всього лише 3,65 мм.

Протягом минулого року прославлений годинний та ювелірний Дім Piaget позбувся трьох світових рекордів у виробництві ультратонких годин - класичних, з турбійоном і з хвилинним репетиром. І було очевидно, що миритися з цією втратою Piaget не збирається. Та й не годиться компанії, якій в різний час належало 12 рекордів часовий стрункості, опускати руки в таких ситуаціях. Зрештою, це Piaget випускає 38 механізмів, з яких аж 23 відносяться до престижного класу ультратонких. І жодна інша мануфактура не може похвалитися подібними досягненнями.

Удар Будинок Piaget завдав, навіть не чекаючи женевського Міжнародного салону високого годинникового мистецтва SIHH, який пройде з 20 по 24 січня. В середині грудня стало відомо, що найтонші в світі механічні годинники тепер називаються Piaget Altiplano 38 mm 900P. Їх корпус має висоту всього лише 3,65 мм! А адже, здавалося, що тонше торішнього рекордсмена Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Jubilee висотою 4,05 мм годин бути не може. Причому майстри Piaget оновили рекорд не на якусь десяту частку міліметра, а відразу на 0,4 мм!

Для цього їм довелося по суті об'єднати корпус із механізмом - задня кришка біло-золотого 38-міліметрового корпусу являє собою платину механізму, на якій зафіксовані ланки колісної передачі. До речі, колеса тут надзвичайно тонкі - 0,12 мм (середня товщина коліс звичайних механізмів 20 мм). А всього механізм з ручним заводом 900Р складається з 145 деталей. Зверніть увагу, що більша частина колісної передачі розташована в секторі між 3 і 8 годинами. У той час як циферблат зміщений до позначки "11 годин" і, головне, розташований нижче рівня заводного барабана і сайту "баланс-спіраль". Таким чином, годинна і хвилинна стрілки вперше розташувалися нижче рівня мостів механізму. Цю конструкцію Piaget вже запатентував. При висоті всього лише 1,14 мм заводний барабан володіє вражаючим двухсуточным запасом ходу.

Був у творців спокуса зменшити висоту корпуса ще й за рахунок сапфірового скла. Але вони розсудливо не стали ризикувати. Інакше корпус значно втратив би в міцності, а часті вигини могли призвести до швидкого виходу годин з ладу. Так що воно тут нормальне - товщиною 1 мм До речі, легендарні ультратонкі кварцові годинники товщиною 1,98 мм Delirium, які випускалися під марками Longines, Swatch, Concord та іншими, були створені з такої ж конструкції, але з-за тонкого скла часто ламалися навпіл прямо на руці.

В процесі виробництва Piaget Altiplano 38 mm 900P, творці виявили цікаве доленосне збіг. Висота корпусу годинника становить 3,65 мм, а загадкове болівійські плато і озеро Альтіплано, в честь яких названо модель, розташовані на позначці 3650 метрів. Ціна нового шедевра поки не визначена. У Piaget вважають, що вона повинна знаходитися десь між звичайними класичними ультратонкими годинами і скелетонами Altiplano. Тобто між 20 000 і 50 000 євро. Тоді сам Бог велів призначити за них доленосні 36 500 євро.

У жіночій колекції, яку Piaget має намір представити в Женеві, слід зазначити новітню модель Limelight Blooming Rose. Її 34-міліметровий корпус з білого золота має рухому серединну частину. Тобто 8 пелюсток "Квітучої троянди" можна крутити як завгодно, і, таким чином, бутон може бути як невинно юним і ледь розкрили, так і пишно расцветшим. Інкрустована Blooming Rose в цілому 256 діамантами вагою 2,4 карата. У годиннику встановлено кварцовий механізм Piaget 56P.

Будинок Piaget випустив найтонші в світі механічний годинник вартістю 36,5 євро

Будинок Piaget випустив найтонші в світі механічний годинник вартістю 36,5 євро