ua en ru

Ми повинні притягнути до відповідальності винних в аварії MH17, - прем'єр Малайзії

Ми повинні притягнути до відповідальності винних в аварії MH17, - прем'єр Малайзії Фото: літак рейсу МН17 Малазійських авіаліній

Екс-прем'єр Австралії Тоні Еббот закликав Росію визнати свою провину

Прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак підтвердив наміри залучити винних у падінні літака рейсу MH17 до відповідальності. Про це повідомляє DW.

"Ми залишаємося вірними зобов'язанням притягнути винних до відповідальності", - заявив Разак.

Так, за словами прем'єр-міністр Малайзії, після оприлюднення підсумків розслідування причин катастрофи рейсу MH17 країни, залучені до розслідування, обговорять подальші кроки.

Раніше 27 вересня екс-прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот заявив, що не вірить у правдивість оприлюднених Росією радіолокаційних даних. Так, згідно з їм, з боку підконтрольної сепаратистам території за малайзійському лайнеру не було випущено жодної ракети.

Також Еббот зазначив, що є докази того, як ракетний комплекс прибув в Україну з Росії і після збиття МН17 був повернутий назад. "Вважаю, чим швидше Росія визнає свою роль у всьому цьому, і зробить все, що зможе, щоб компенсувати втрати сім'ям жертв, тим краще", - підкреслив Еббот.

Зазначимо, прокуратура Нідерландів планує оприлюднити первинні результати розслідування у середу, 28 вересня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряду Австралії, Бельгії, Нідерландів, Малайзії та України підтвердили свою прихильність прийняти всі ефективні заходи для притягнення до відповідальності осіб, винних у падінні літака рейсу MH17 Малайзійських авіаліній.