ua en ru

Посадовці, які необґрунтовано підвищили тариф на ЖКП в регіонах України, мають бути покарані, - МВС

Посадовці, які на місцях необґрунтовано підвищили тариф на житлово-комунальні послуги (ЖКП), мають бути покарані. Про це під час засідання Кабінета міністрів заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Черних, передає кореспондент РБК-Україна
"Уряд не підвищував цін на електроенергію, тому ніяких об'єктивних підстав до підвищення тарифів на ЖКП на місцях немає. Тому усі необґрунтовані рішення будуть невідкладно відмінені, а щодо посадовців, ящо допустили завишення тарифів, мають бути вжиті заходи відповідного реагування", - доповів Черних.
За його словами, ситуація в регіонах сприяла загостренню криміногенних ситуацій, процвітанню службових зловживань і розкраданню службових коштів і субсидій керівниками комунальних підприємств, корупції і хабарництву.
При цьому заступник міністра запевнив, що одним з ключових завдань міністерства на 2012 р. стане контроль за використанням чиновниками субвенцій з держбюджета в процесі оплати населенням тарифів ЖКХ.
Нагадаємо, 18 січня прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив своє незадоволення тим, що деякі керівники органів місцевої влади з 1 січня 2012 р. дозволили підвищення в деяких українських регіонах тарифів на ЖКП у середньому на 8,3%.