ua en ru

Частка ЄС у зовнішній торгівлі України складає понад 40%, - Порошенко

Частка ЄС у зовнішній торгівлі України складає понад 40%, - Порошенко Фото: Порошенко розповів про частку ЄС у зовнішній торгівлі України

Ринок ЄС потроху починає компенсувати колосальний удар РФ по українській економіці

Частка Європейського союзу у зовнішній торгівлі України становить 41%. Про це сьогодні під час урочистих заходів з нагоди Дня гідності і свободи заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Угода (про асоціацію з ЄС - ред.) вже почала давати результат. Частка ЄС у нашій зовнішній торгівлі складає вже 41%", - заявив Порошенко.

Голова держави зазначив, що ринок ЄС потроху починає компенсувати колосальний удар по економіці, соціальній сфері і рівню життя, який завдала Росія, розв'язавши війну.

"Наша держава твердо відчуває солідарну і потужну підтримку демократичного світу, у першу чергу країн G7, країн ЄС. Я щиро вдячний лідерам США, Німеччини, Франції, Італії, Іспанії за ухвалене днями рішення продовжити санкції проти РФ до припинення агресії проти України", - сказав президент.

Він зазначив, що сподівається на такий самий підхід в острові чергового рішення Ради ЄС щодо продовження дій секторальних та економічних санкцій проти РФ.

Нагадаємо, за результатами 9 місяців 2016 року експорт до країн Європейського союзу становив 37,7%, збільшившись, в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року, на 4,7%.