ua en ru

Частка експорту українських товарів до країн ЄС досягла 40%,  - Порошенко

Частка експорту українських товарів до країн ЄС досягла 40%,  - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Такі показники свідчать про початок інтеграції української економіки до ринків ЄС

Частка експорту українських товарів до країн Європейського союзу досягла 40%. Про це сьогодні під час щорічного послання до Верховної Ради заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У першому півріччі 2017 року цей експорт зріс на 23%, частка ЄС у зовнішній торгівлі України нарешті досягла 40%. Хочу нагадати, що у 2012 році ця частка складала 30%, а у 2009 році ця частка складала 25%" - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що такі показники свідчать про початок інтеграції української економіки до ринків ЄС та кардинальну зміну українських геополітичних і цивілізаційних координат.

Нагадаємо, раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) повідомило, що Україна входить в десятку найбільших постачальників агропродукції в ЄС. "За результатами 6 місяців 2017 року Європейський союз є основним торговим партнером України з питомою вагою торгівлі товарами і послугами 39,9 %. Важливо, що обсяги експорту в ЄС склали $ 9,4 млрд і збільшилися на 22,8%, або на $ 1,7 млрд. Сьогодні ми входимо в топ-10 найбільших постачальників агропродукції в ЄС ", - вказувалося у повідомленні.