ua en ru

Долар на азіатській сесії зріс проти основних валют

Долар США виріс проти основних валют у вівторок на азіатській сесії, так як дані США по зайнятості, які виявилися краще прогнозу, продовжили піднімати настрій, сприяючи зростанню цін на акції і підвищуючи привабливість відсоткових ставок США. Про це пишуть аналітики компанії Weltrade.

Пара долар/японська ієна вийшла з діапазону 97-99, в якому вона торгувалася більше місяця, і досягла 99,59, самого високого рівня з 20 вересня.

Багато дилерів в Токіо тепер говорять про те, що пара долар/ієна націлена на зростання вище ключової позначки 100 на тлі посилення впевненості в тому, що ФРС почне скорочувати програму купівлі облігацій уже в наступному році.

Відроджені надії іноземних інвесторів на економічну політику прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе також сприяють зростанню долара проти ієни.

"Іноземні інвестори почали позитивно оцінювати економічну політику Абе, звертаючи особливу увагу на можливе зростання заробітних плат в японських фірмах в наступному році", - сказав Юдзі Саїто, директор валютного підрозділу Credit Agricole в Токіо.

Станом на 04:50 за київським часом пара долар/ієна торгувалася по 99,52 проти 99,16 у понеділок ввечері в Нью-Йорку. Пара євро/долар торгувалася по 1,3397 проти 1,3410. Індекс Nikkei Stock Average виріс на 2% і склав 14 554 пункту.

"Долар, ймовірно, випробує на міцність недавній максимум 100,61", - сказав Саїто. Він додав, що в центрі його уваги буде виступ Джанет Йеллен, кандидата на пост глави ФРС.

Перший публічний виступ Йеллен на Капітолійському пагорбі відбудеться в четвер, перед банківським комітетом сенату.

"Подальше зростання Nikkei, який зараз знаходиться на технічно важливому рівні, спровокує зростання пари долар/ієна вище позначки 100", - сказав Тосіхіко Сакаї, старший валютний менеджер Mitsubishi UFJ Trust and Banking.

За словами Сакаї, продажу долара експортерами не стануть "великою перешкодою для зростання цієї валюти".

Індекс долара Wall Street Journal, який відображає вартість американської валюти проти кошика з інших валют, виріс до 73,47 з 73,36.