ua en ru

Довгостроковий проект із запобігання зсуву на Воздвиженський обійдеться в десятки мільйонів гривень

Довгостроковий проект з попередження надзвичайної ситуації на вул. Воздвиженській в майбутньому обійдеться в кілька десятків мільйонів гривень. Про це сьогодні повідомив директор ДП "Інститут "Київінжпроект" Микола Марченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це дуже дорогий проект. Скільки він буде коштувати, поки точно сказати не можна. Треба зробити топозйомку, інженерно-геологічні вишукування. Все залежить від розрахунків по геології. Мова йтиме про десятки мільйонів гривень", - повідомив Марченко.

Нагадаємо, що зараз КМДА займається локалізацією зсуву на Воздвиженській, після чого буде розроблений довгостроковий проект з унеможливлення подальшого зсуву і надзвичайних ситуацій в майбутньому.

Водночас в.о. першого заступника голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, що роботи з локалізації будуть проведені без тендеру, оскільки на це немає часу.

"Мова йде про те, що виконати ці роботи нам потрібно до завтра (6 квітня 2013 р.) до вечора, а тендер можна провести тільки за 2 місяці", - зазначив Голубченко.

Читайте також: На Воздвиженській побудують додаткову підпірну стіну, щоб уберегти будинок від зсуву, - Голубченко