ua en ru

Борги криворіжців за газ досягли майже 200 млн гривень

Борги криворіжців за газ досягли майже 200 млн гривень Борги криворіжців за газ досягли майже 200 млн гривень

Станом на 1 вересня 2016 року, борги криворіжців за спожитий газ склали 196,4 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба компанії "Дніпропетровськгаз збут".

"Не отримуючи від населення в повному обсязі коштів за спожитий природний газ, наша компанія позбавляється можливості розрахуватися за газ з його власником – НАК "Нафтогаз України", що ставить під загрозу стабільне газопостачання в регіоні. Ми закликаємо неплатників не допускати порушення договірних відносин", - говорить начальник Криворізького відділу реалізації ТОВ "Дніпропетровськгаз збут" Анна Ковпак.

За її словами, з 1 травня 2016 року для всіх побутових споживачів газу КМУ встановив єдину ціну на природний газ 6,879 грн за 1 куб. м, тим самим скасувавши так звану "соціальну норму" об'ємом 1200 куб. м на опалювальний період по ціні 3,6 грн за 1 куб. "Тому, для того, щоб розрахувати свій бюджет і уникнути боргів за надані послуги, ми радимо своїм споживачам звернутися в орган соціального захисту населення за місцем реєстрації, та оформити субсидію", - додала Ковпак.

З початку 2016 року споживачам були вручені майже 3 тис. повідомлень про наявність заборгованості та необхідності її погашення. У зв'язку з погашенням заборгованості після одержання попередження компанія була змушена припинити газопостачання 676 споживачам.