ua en ru

Борги за газ у Хмельницькій області сягнули майже 140 млн гривень

Борги за газ у Хмельницькій області сягнули майже 140 млн гривень Борги за газ у Хмельницькій області сягнули майже 140 млн гривень

Загальна заборгованість подолян, клієнтів "Хмельницькгаз збуту", за спожитий газ на 1 вересня 2016 року складає близько 137 мільйонів гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Чи не вперше маємо таку складну ситуацію з незадовільними розрахунками споживачів за газ саме перед початком опалювального періоду, - наголошує директор "Хмельницькгаз збуту" Олександра Панькевич. – Ці обставини викликають серйозне занепокоєння, адже нам, як газопостачальному підприємству, необхідно у встановлені терміни розрахуватися з НАК "Нафтогаз України" за поставлений газ".

За даними прес-служби, на Хмельниччині субсидією на послуги з газопостачання нині користуються 198,2 тис. громадян, що у 5 разів більше, ніж у минулому році.

З початку року уже припинене газопостачання більш як 4,5 тис. споживачів, які заборгували 6, 7 млн грн. Крім того, понад 30 справ уже передані до суду.

Наголошуємо, що відновлення газопостачання можливе лише після повної ліквідації заборгованості та оплати робіт по припиненню та відновленню газопостачання, вартість яких складає 258 грн.