ua en ru

Борг столичних підрозділів МВС перед "Київенерго" перевищив 22 млн гривень

Борг столичних підрозділів МВС перед "Київенерго" перевищив 22 млн гривень Фото: МВС заборгувало "Київенерго" понад 22 млн гривень

З них, 7,4 млн гривень – за електроенергію та 14,9 млн гривень – за тепло

Структурні підрозділи Міністерства внутрішніх справ України з початку поточного року збільшили заборгованість за електричну та теплову енергію перед ПАТ "Київенерго" у 6 разів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За даними "Київенерго", станом на 1 серпня поточного року борг становив 22,3 млн грн, з яких 7,4 млн грн – за електроенергію та 14,9 млн грн – за тепло.


Найбільшим боржником є Управління ДАІ ГУ МВС України в Києві, яке з листопада минулого року перебуває в стадії ліквідації юридичної особи після набуття чинності Закону України "Про національну поліції". Заборгованість відомства перед постачальником становить серпня на 4,2 млн гривень, з яких за тепло 3,2 млн гривень, а за електроенергію – 1 млн гривень. На даний момент борг так і не погашено.

У зв'язку з цим, йдеться у повідомленні, компанія змушена буде почати відключати боржників від тепло-енергопостачання. Ці відключення торкнуться тих об'єктів, які мають заборгованість перед ПАТ, не мають договорів на енергопостачання або для яких у процесі структурних змін у системі МВС не встановлено новий балансоутримувач.

Нагадаємо, "Київенерго" збільшило чистий збиток на 38% в I півріччі 2016.