ua en ru

Борг Києва за послуги ЖКГ та енергоресурси складає 1,5 млрд грн, - КМДА

Борг м. Києва за послуги ЖКГ і споживання енергоресурсів складає 1,5 млрд грн. Про це сьогодні на розширеному засіданні колегії КМДА щодо підсумків проходження опалювального сезону, повідомив заступник директора департаменту житлово-комунальної інфраструктури Володимир Баженов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наступна тема, достатньо для нас болюча - це платежі за послуги ЖКГ і енергоресурсів. З 1 січня по 1 травня в м. Києві майже на 25% збільшився борг за ці послуги. Ми наблизились вже до 1,5 млрд грн боргу. Причому, якщо по газу, воді, електриці там невелике зниження близько 1%, то по тепловій енергії, заборгованість збільшилась на 260 млн грн. В цій структурі близько 800 млн грн - борги населення, 300 млн - ЖБК, орендатори і інші, 30 грн - бюджетна сфера: пільги і субсидії, і 440 млн грн - некомпенсована різниця в нарахуваннях", - повідомив Баженов.

За його словами, зараз ведеться серйозна позовна робота, з тими хто відмовляється платити за спожиті послуги, але дуже серйозно не доопрацьовує виконавча служба.

"З початку цього року, житловими органами всіх районів подано на примусове вилучення коштів вже більше 5 тис. 200 позовів, загальною сумою 37 млн грн. Тут є дуже серйозне неодоопрацювання з боку районних відділів виконавчих служб", - заявив Баженов.

Читайте також: Київ не планує найближчим часом розміщувати облігації, - Крамаренко