ua en ru

Борг Києва за тепло перевищив п'ять мільярдів

Борг Києва за тепло перевищив п'ять мільярдів Фото: Службовець "Київенерго" (з відкритих джерел)

Заборгованість споживачів Києва збільшилася на 10%

За станом на 1 лютого заборгованість споживачів за використану теплову енергію збільшилася на 10%, або на 466 млн гривень і склала 5,18 млрд гривень у порівнянні з 1 січня. Про це повідомляє прес-служба Київенерго.

Згідно з інформацією компанії, найбільша заборгованість за тепло, опалення і гарячу воду перед компанією зафіксована у населення і житлово-експлуатаційних організацій столиці — 2,8 млрд і 800 млн гривень відповідно.

Зокрема, на 1 лютого заборгованість з компенсації пільг та субсидій за теплоенергію досяг 946 млн гривень, а заборгованість організацій, що фінансуються з держбюджету, склала 131,7 млн гривень.

Борг Києва за тепло перевищив п'ять мільярдівБорг Києва за тепло перевищив п'ять мільярдівБорг Києва за тепло перевищив п'ять мільярдів

Інфографіка прес-служби "Київенерго".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бюджетники заборгували "Київенерго" за тепло 278,3 млн грн. Найбільші борги накопичили навчальні заклади і силові структури. Зокрема, серед вузів критична ситуація у Національного транспортного університету (борг за теплоенергію досяг 4,2 млн гривень), Київського регіонального вищого професійного училища будівництва (2,3 млн гривень) і Київського Національного лінгвістичного університету (2,1 млн гривень).

Що стосується боргів силових структур, то Головне територіальне управління юстиції в Києві не сплатило майже 577 тис. гривень за спожите тепло, ГУ Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві - 425 тис. гривень, а Департамент патрульної поліції - 273 тис. гривень.