ua en ru

Документи, підписані в Москві, на найближчі півтора року знімуть питання про девальвації гривні, - експерт

Документи, підписані в Москві, лише на найближчі півтора стабілізують бюджет і знімуть питання про девальвацію гривні. Про це сьогодні під час прес-ланчу повідомив президент Європейської бізнес асоціації, генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала, передає кореспондент РБК-Україна.

"Самі результати візиту до Москви - вони, з короткосрочной точки зору, стабілізують стан бюджету та резервів Нацбанку, тому на найближчі півтора року знімається питання різкою і неконтрольованої девальвації гривні. Але ми очікуємо, що до президентських виборів в 2015 р. уряд буде працювати з досить високим дефіцитом державного бюджету", - сказав експерт.

Також віце-президент Європейської бізнес асоціації, голова правління "Райффайзен Банк Аваль" Володимир Лавренчук зазначив, що хоч і кредит дійсно знімає питання девальвації гривні на деякий час, але фундаментальних питань економіки не вирішує.

"Знялося багато питань, зокрема, питання про девальвацію гривні, який висів у повітрі. Але насправді ніякої кредит не вирішує фундаментальних питань країни. Нам потрібна кардинальна реформа економіки: хороша конкуренція, верховенство права, менше корупції, потрібен досвід міжнародних світових компаній. Ми не зовсім розуміємо, яким чином ще одна порція "знеболюючого" може вилікувати економіку країни", - додав експерт.